کتاب صوتی
به نقل از ویکی پدیا کتاب صوتی محتوای ضبطشده کتابی است که با صدای بلند خوانده شده باشد. کتابهای صوتی اغلب روی نوار کاست، سیدی یا در قالبهای دیجیتالی مانند (MP3) یا فایل رسانهای ویندوز (Windows Media Audio) منتشر میشوند. محبوبیت پخش کننده های صوتی همراه مانند آیپاد کتابهای صوتی را برای استفاده مردم رایجتر کرده است. این امر به گسترش ناگهانی کتابهای تولید شده از پروژههایی نظیر لیبریوکس شده است. که افراد داوطلب را برای خواندن کتاب ها سازماندهی می کند. کتاب های صوتی همچنین میتوانند توسط نرمافزارهای گویا تولید شوند هرچند کیفیت صدای تولیدشده ممکن است در مقایسه با صدای انسان مطلوب نباشد. کتاب های صوتی همچنیت توسط شرکت های انتفاعی به صورت برخط منتشر میشوند. بهای کتابهای صوتی که روی سیدی یا کاست منتشر میشوند اغلب بیش از نسخههای جاپی با جلد سخت است. کتابهای صوتی که یا پیاده کردن از اینترنت خریداری میشوند اغلب کمی ارزانتر از نسخههای چاپی با جلد سخت اما گرانتر از نسخههای چاپی با جلد شمیز هستند.
در ایران مانند بقیه موارد این کار بدون اجازه و توسط خود اشخاص انجام می شود .به شخصه مطمئن نیستم نفس این کار درسته یا نه ! چون در واقع داریم بنوعی قانون کپی رایت رو نقض می کنیم و بدون اجازه گرفتن از ناشر و یا مترجم و یا نویسنده افدام به انتشار کتاب از نوعی دیگر می کنیم . اما اگر از دیدگاه کتاب خوانی نگاه کنیم می بینیم در این روزگاری که باترافیک وحشتناک و کار و مشغله های وحشتناک تر وقتی برای کتاب خوانی نداریم ، این کار در آشتی دادن ما با کتاب کار مفیدی است . بهر صورت سعی کردم سایت های حاوی کتاب های صوتی را در اینجا لیست کنم ، شاید با در نظر گرفتن هدف دوم ، سرانه خواندن کتاب کمی در کشور ما بالا بره . این لیست صرفا با یک جستجوی ساده ، بوجود آمده و اگر سایتی تکراری است یا سایتی جا آفتاده شرمنده.
راوی – وب سایت کتاب های صوتی
http://audiostory.blogspot.com/
سایت فارسی بوک
http://farsibooks.ir/category/audio-books/
وبلاگ دنیای کتاب ( این وبلاگ بیشتر کتاب های عادی داره ، اما کتاب های صوتی خوبی هم می تونید توش پیدا کنید)
جادی ( وبلاگ کیبرد ازاد ) هم در حال انتشار یک کتاب صوتی با نام بازیهای جنگی است . فعلا دو فصل اون رو گذاشته اما از دستش ندید.
http://freekeyboard.net/spip.php?article461
http://freekeyboard.net/spip.php?article465
سایت Farsi Learning
http://www.farsilearning.com/audiobook-farsi/
کتابخانه گویا
http://ketabkhaneyegooya.blogspot.com/
گلستان تاک (کتابهای صوتی انگلیسی)
http://www.golestantalk.com/showthread.php?p=162952
پ.ن : از وب3 خیلی خیلی ممنون بخاطر نحوه آموزش کدهای اشتراکی
(..کتابی است که با صدای بلند خوانده..) فکر نمیکنید صدای بلند حشو است؟
ارجاع هایی که به ویکی پدیا دادید بهتر بود به ویکی انگلیسی باشد حداقل آنهایی که فارسی ندارد.
درست است که به نوعی دزدی است ولی ما این همه فیلم و آهنگ و برنامه میدزدیم این دفعه یه چیزی بدزدیم که بدردمان بخورد(البته این توجیه دزدیمان را نمیکند فقط خود را خلاص کرده ایم).
جلد شمیز را نمیدانم یعنی چی .
ممنون
سلام
جالبه منم داشتم يه كتابي رو ميخوندم براي بچهئ يكي از دوستان شايدم بفرستمش واسه اين سايت «راوي». ولي نميرسم الان يه ماهه شروع كردم هنوز نتونستم 125 صفحهاي رو تمومش كنم. البته شايد هم از وسواسم در خوب اجرا كردنش ناشي ميشه. اي كاش منم ميتونستم مثل جادي همين جوري بخونم و برم ولي از طرفي من تا حالا سه بار سعي كردم كتاب جادي رو گوش بدم هي حواسم پرت شده، خيلي يكنواخت ميخونه ، البته بهتر بود اينو به خودش ميگفتم.
راستي هنوز فرصت نكردم برم سراغ اون وردپرسه!!
يك سري به وب3 هم بزن بد نيست مخصوصاً اين دكمههاي بوكماركينگي كه طراحي كرده، من با يك تغييرات تونستم يه جوري بالاخره براي بلاگفا هم تنظيمشون كنم ولي خودش از اصل براي وردپرس و بلاگر طراحي كرده.
http://web3b.wordpress.com/2008/05/26/web3-persian-social-bookmark-4-blogger-wordpress-com-wordpress-org/
سلام
ممنون كه به خانه من آمدي
ممنون كه درد دل من شنيدي
والسلام
سلام
1- توی این آشفته بازار فرهنگ و سیاست، هر کاری که باعث ترویج کتابخوانی بشود ارزشمند است.
2- کامنت شما را پاسخ دادم. مشکل بر طرف شده و الان میتونید اسکریپت رو دانلود کنید. اگر مقاله رو با دقت بخونید مشکلی نخواهید داشت اما اگر مشکلی داشتید مطرح کنید سعی میکنم کمکتان کنم.
ممنون و تشکر از مطلب خوبتون
به نظر من بهترین روش پر کردن اوقات مردهای مثل زمانهای سفر داخل یا خارج شهر همین کتابهای صوتیه. همونطور که گفتی توی ایران پروژهی تولید کتابهای صوتی بیشتر شخصی و داوطلبانه است ولی همین هم با ظهور رسانههای شخصی پادکستی کلی میتونه محبوب بشه.
سلام
آفرین، فقط دو تا مشکل هست
1- نکته ی دوم و سوم از همان مقاله با تیتر ِ«چند نکته در مورد اسکریپت رو دقت نکرده اید، بنابراین الان دکمه ها آدرسی رو که وجود نداره رو بوکمارک میکنند و آدرس واقعی بوکمارک نشده در حقیقت دکمه ها بی فایده خواهند بود. قسمتی از آدرس این پست شما 2008/06/30 هست در حالیکه دکمه ها مطلب رو با آدرس غلطِ 2008/07/01 بوکمارک میکنند.
2- خوراکتون رو در دکمه ی خوراک قرار نداده اید و الان خوراک وب 3 در دکمه ی خوراک قرار داره. لطف کنید یه بار دیگه قسمت وردپرس رو با دقت بخوانید.
3- مقاله ی «چرا خوراک سایت ها و وبلاگها خراب میشود ـ چگونه خوراک خراب را درست کنیم» از مقالات وب 3 رو حتما به دقت بخونید
لطفا نتیجه ی کار رو به اطلاع من برسونید. (از ریشه ی نگریستن) نگرانتون هستم. تشکر و ممنون!
سلام عزیزم اگه با تبادل لینک موافق هستی بهم خبر بده
منتظرم ، یا علی
سلام
صندوقک عزیز! بررس کردم، آفرین! مشکلات رو کاملا بر طرف کرده اید، اگر مقاله ی «
چرا خوراک سایت ها و وبلاگها خراب میشود ـ چگونه خوراک خراب را درست کنیم» را نخوانده اید، حتما بخوانید، در غیر این صورت به احتمال زیاد خوراک تان بزودی دچار مشکل خوهد شد.
ممنون و تشکر از توجه شما
آخ! باز هم سلام،ندیده بودم، پایین مقاله تون من رو شرمنده کردید، تشکر و ممنون
اولین کتاب صوتیای که دانلود کردم،فصلهای کتاب ناتوردشت بود که یک نفر به نام ماندانا خوانده بودش و خوب هم خوانده بود. بعدش کتابهای دیگه… همون روزها توی ستونم توی روزنامه هم معرفیشون کردم و استقبال هم شد.تیتر آن مطلب این بود:«بهمن فرزانه صدسال تنهایی را برایم خواند!» میتوانید اینجا:«http://nafisehinstanford.blogfa.com/post-316.aspx» بخوانیدش.